Text preview for : sm16.pdf part of Vestel Vestel TV service manual



Back to : sm16.pdf | Home

TDA 9811

Multıstandard VIF-PLL(QSS-IF ve AM demodülatörü) GENEL TANIM TDA 9811,TV ve VCR setlerinde kullanılan tek bir QSS-IF referansına sahip sahip multistandard görüntü IF (arafrekansı) sinyalini işleyen ve AM ses sinyalini demodüle eden bir entegre devredir.

TDA 8376/76A

Monolitik I2C-bus ile kontrol edilen PAL/NTSC Video işlemci entegre devresi. GENEL TANIM TDA 8376 ve TDA 8376A ayardan bağımsız I C-bus ile kontrol edilen bir görüntü işlemcisidir, PAL/NTSC renk çözücüsünü, luminance işlemcisini senkronizasyon işlemcisini, RGB kontrolünü ve saptırma işlemcisini içerir. Devreler renk geciktirme entegresi TDA 4665 ve DC-kuplajlı düşey saptırma ve Doğu-Batı çıkış katları ile birlikte kullanmak üzere tasarlanmıştır. Her iki entegrenin de tüm pinleri fonksiyon olarak birbiriyle aynıdır.TDA 8376A, TDA 8376 dan farklı olarak, ilave özelliklere sahiptir. TDA 8376A da 16:9 uygulamaları için esnek yatay ve düşey zoomlama imkanları mevcuttur. Entegre devrenin besleme gerilimi 8 volttur.

TDA 8350 Q

DC-Kuplajlı düşey saptırma ve Doğu-Batı çıkış devresi GENEL TANIM TDA 8350Q, 50Hz ve 120Hz lik alan frekanslarında çalışan 90 ve 110 renkli saptırma sistemleri için tasarlanmış güç devresidir. Devre ; DC ile sürülen düşey sapma çıkış devresini içerir; oldukça verimli G sınıfı bir sistem ve diyot modülatör akımını çeken Doğu-Batı sürücüsü olarak çalışır.

SAA 4981

Monolotik Entegre Devre (16:9 sıkıştırıcı) GENEL TANIM SAA4981 aktif görüntü satırlarını 4/3 oranında sıkıştıran (Örneğin:52 uS yi 39 uS ye) bir entegre devresidir. Bu sayede, 4:3 görüntünün 16:9 tüpte gerçek oranlarda görüntülenmesi sağlanır. Kapasitif olarak kuple edilmiş görüntü sinyal girişleri ;Y, (B-Y)ve(R-Y) dir. Entegre devrenin senkronizasyon sinyal girişi ; hat frekans sinyali HREFdir. Entegre devrenin bant genişliği 5MHzdir. Entegre içinde sinyalin geciktirilmesi Entegre içindeki kondansatörlerin anahtarlanması ile sağlanır. 16:9 sıkıştırıcısının çıkışı Y,B-Y ve R-Y formatındadır.Aşağıda belirtilen imkanlar mevcuttur. 1- By pass fonksiyonu ( giriş sinyali sıkıştırılmaz.) 2- Üç değişik ekran pozisyonunda (sol, orta ve sağ) görüntü sinyalinin 4/3 oranında sıkıştırılması. Yanlarda kalan alanların Işık (Lumınance) ve renk (chrominance) durumu harici Y-SIDE, BY-SIDE ve RY-SIDE sinyalleri ile belirlenir. Yatay sıkıştırma, kesikli zaman ve sürekli genlik sinyalinin işlenmesi ile sağlanır. Bu işlemler entegrenin içindeki pre (ön) post (ard) filtreleri ile yapılır. İç saat sinyali ; HREF sinyalinin pozitif kenarına senkronize olmuş 54 MHz H-PLL ile elde edilir. Entegre devrenin fonksiyonları CTRL1, CTRL2 ve CTRL3 kontrolleri ile kontrol edilir.

SAA 5296

On sayfa Ekonomi Teletext ve TV mikrokontrolör GENEL TANIM SAA5296 10 Sayfa teletext çözücüsü ve televizyon mikrokontrolörüdür. Bu entegre devre 525 ve 625 satır taramalı teletext yayınlarını çözer ve televizyon kontrol ve OSD fonksiyonlarını temin eder. Teletex çözücünün hardwareı SAA5290dan türetilmiştir. TV kontrol fonsiyonları on-chip endüstriyel standard 80C51 mikrokontrolör ile sağlanır. On-chip 10 sayfa dinamic RAM 10 sayfa teletext çözücü veya OSD hafızasını tamamlar.

74 HC/HCT 573

SEKİZLİ D-TİPİ ŞEFFAF LATCH ; 3-DURUMLU GENEL TANIM 74 HC/HCT 573 yüksek hızlı Si-kapılı bir CMOS ürünüdür, düşük güç harcayan schottky TTL (LSTTL) ile pinleri uyumludur. Teknik özellikleri JEDEC standart no. 7Aya uygundur. 74HC/HT573 sekizli D-tipi latchtir. Her Bir latchin ayrı D tipi girişi ve bus uygulamaları için 3-durumlu çıkışları vardır. Latch enable (LE) girişi ve output enable (OE) girişi bütün latchlerde ortaktır. LE, HIGH konumundayken Dn girişlerindeki data latchlere girer. Bu durumda latchler geçirgendir. Yani çıkış, bu çıkışa ait girişin değişmesiyle değişecektir. LE,LOW konumundayken LE HIGHdan LOWa geçmeden önce D girişlerinde mevcut olan bilgi latchlerde hafızalanır. OE,LOW iken latchlerdeki bilgi çkışlardan okunabilir.OE HIGH iken çıkışlar yüksek empedans konumuna (OFF) geçer. 1

NMC27C512

524,288-Bit (64Kx8) Ultraviyole ışık ile silinebilir CMOS PROM. GENEL TANIM NMC27C512, yüksek hızlı, 512K, Ultraviyole ışık ile silinebilen ve elektrikle tekrar programlanabilen bir CMOS EPROMdur. Az miktarda güç tüketir. NMC27C512 +/- %5 veya +/- %10 toleransla +5V besleme gerilimi ile çalışır. NMC27C512, 28 pin dual-in-line kılıfındadır. Şeffaf kapak ultraviyole ışığa maruz bırakıldığında program silinir.

TDA9170

TİCARİ TİP DENEYSEL TİP

: TDA 9170 : N5791

GENEL TANIM N5791 YUV (ışık ve renk fark sinyali) arabirimi olan geçirgen analog bir video işlemcisidir. üç ana ışık sinyali işleme fonksiyonuna sahiptir. Bu fonksiyonlardan herhangi biri seçilebilir. Luminance transferi lineer olmayan bir şekilde kontrol edilir. Bu sayede ekranda önemli bölümlerin kontrast oranı iyileştirilir. Luminance sinyalinin ayarlanması ile siyah seviye eski haline getirilir. Histoğram dönüşümünden sonra değişken bir gama fonksiyonu ile mükemmel bir parlaklık kontrolü elde edilir. Uygun renk sinyalinin elde edilmesi ve U ve V renk fark sinyallerinin doyuma gitmesinin önlenmesi ; Luminance kanalındaki doğrusallıktan sapmanın bir fonksiyonu olarak kontrol edilir. Besleme Gerilimi 8 volttur. 32-SDIL kılıfındadır.

TDA 1521/TDA 1521Q

2x12W HI-FI AUDIO Güç Yükselticisi GENEL TANIM TDA1521/TDA1521Q iki kanallı hi-fi audio güç yükselticisidir. 9-Pin plastik kılıftadır. Genel olarak Stereo TV ve Stereo RADYO uygulamalarında kullanılır.

TDA8310

PIP Uygulamalarında kullanılan PAL/NTSC renk işlemcisi GENEL TANIM TDA 8310 PIP (resim içinde resim) uygulamalarında kullanılan ayardan bağımsız bir PAL/NTSC renk işlemcisidir. Devre görüntü arafrekansı yükselticisi, PAL/NTSC renk çözücüsü,yatay ve düşey senkronizasyon ve RGB/YUV anahtarından oluşur. Renk çözücüsüne ve senkronizasyon işleyicisine giriş sinyali olarak demodüle edilmiş arafrekans (IF) sinyali seçilebilir.Bununla birlikte devrede gelen sinyalin CVBS mi yoksa Y/C mi olduğunu otomatik olarak tesbit eden video girişi de vardır. PIP işlemcisi için çıkış sinyalleri. Luminance Sinyalleri (U ve V) Yatay ve Düşey senkronizasyon darbeleri RGB/YUV anahtarı SCART girişi ile PIP işlemcisi arasında RGB veya YUV kaynağını seçer. Entegre devrenin besleme gerilimi 8 volttur,52 pın SDIP kılıfındadır.

TEA 6415C

BUS-KONTROLLÜ Video Matris Anahtarı GENEL TANIM Bu entegre devrenin ana fonksiyonu 8 video girişini 6 çıkışa anahtarlamaktır. Her çıkış sadece bir girişe anahtarlanabilir. Her giriş sinyali için en düşük sinyal seviyesi ayarlanır. (Sevk sinyalini en altı, CVBS sinyalinin en üstü veya RGB sinyalinde siyah seviye) Giriş ve çıkış arasında nominal kazanç 6,5dBdir. D2MAC veya Renk sinyali için harici diyot köprüsü ile girişe 5VDC verilerek ayar kapanır. (OFF) Her bir giriş, normal giriş veya MAC veya renk girişi (harici diyot köprüsü ile) olarak kullanılabilir.) Bütün anahtarlamalar BUS ile yapılır. 75 yükü sürmek için harici transistör gereklidir. Aynı girişin bir kaç çıkışa bağlanması mümkündür.

BUX86P/BUX87P

Silicon Güç Transistörü GENEL TANIM Yüksek gerilimde ve yüksek hızda çalışan npn transistör. SOT82 kılıfındadır. Konverter, ınverter, anahtarlama regülatörleri, motor kontrol sistemleri ve anahtarlama uygulamalarında kullanılır. 2

SDA9187-2X

PIP (resim içinde resim) için Analog-Dijital Konverter GENEL TANIM 8197-2X, renk çözücüden gelen Y,U,V analog renkçıkış sinyallerini PIP PLUS işlemcisi SDA 9189Xe uygun digital giriş sinyaline dönüştürür. Saplama kanalın senkronizasyon sinyaline senkronize olmuş saat sinyali entegre devrenin içinde üretilir. Saplanan resmin kanal girişinde analog CVBS sinyalinin olması gerekir. Analog olarak çalışan renk çözücüsü ve senk işleyicisi, analog ışık ve renk sinyallerini (Y,U,V) ve saplama resmin düşey ve yatay saptırma senk sinyallerini üretir. Y,U ve V sinyalleri 6-bit flash konverter ile dijittere ayrılır. PIP işlemcisi SDA9189 Xin arabirimine uygun bir formata getirilir. Bununla birlikte, PLL yardımıyla SDA9187-2X hatta kilitli saat sinyalini (LL3, 13.5 MHz) ve karartma sinyalini (BLN) üretir.

SDA9189X

Quarter PIP İşlemcisi GENEL TANIM

. . . .

Yüksek Sistem Entegrasyon Filtreleme, alan hafızası, RGB matrisi, DA-konverter, saat üreteci ve kontrol devreleri entegre devre içindedir. 4 Ebatta resim 1/4, 1/9, 1/16, 1/36 oranlarında Yüksek rezolüsyonlu görüntüleme 13.5 MHz / 27 MHz görüntüleme saat frekansı 1/4 oranındaki resim satırları için 288 Luminance ve 72 chromınance pixel. Gelen her sinyal bileşeni için 6 bitlik genlik rezolüsyonu. Her bir PIP modunda çerceve modunda görüntüleme. Yatay ve düşey filtreleme. Luminance sinyali için filtreleme. Tekli veya çoklu PIP görüntüleme 1/36 ebadında 9 resim (8 donuk, 1 hareketli) 1/16 ebadında 4 resim (3 donuk, 1 hareketli) 1/9 ebadında 3 resim (2 donuk, 1 hareketli) Bu resimler 16:9 TVde POP görüntüleme olarak elde edilir. (Multi PIP modunda sadece saha modu görüntüleme mümkündür.) Multistandard Uygulamalar 625/525 satır standartının otomatik olarak tanınması (Saplama resim ve ana resim) Kırpışmasız tarama dönüşüm sistemi (ana kanal) Hdtv (ana kanal) 16 : 9 Uyumluluk 4 : 3 ve 16 : 9 TVlere uygundur. 4 : 3 saplama resmin 16 : 9 ekranda görüntülenmesi (1/4 ve 1/9 ebadında) 16 : 9 saplama resmin 4 : 3 ekranda görüntülenmesi (1/9 ve 1/16 ebadında) Dijital Girişler Y,+(B-Y),+(R-Y) Üçlü ADC SDA 9187-2Xe uygundur. Analog Çıkışlar Y,+(B-Y),+(R-Y) veya Y-(B-Y),-(R-Y) veya RGB 3RGB Matrisi : EBU, NTSC (Japon), NTSC(USA) Renk çözücüsünün ayarlanması için Dijital-Analog Konverter 6 bit rezolüsyon Saplama resmin pozisyonunun bağımsız bir şekilde programlanması 1 pixel ve 1 satır kademesinde Bütün PIP ve POP pozisyonları, standart görüntüleme alanında mümkündür. Programlanabilir Çerçeveleme 4096 Çerceve rengi Değişken çerçeve genişliği Tam ekran zemin saplaması 64 zemin rengi veya geçirgen görüntüleme (ana resim görünür.) Wipe in/Wipe out kolaylığı Saplamanın başlangıç ve bitişi sol alt PIP köşesindedir. Programlanabilir 4 period Resmin doldurulması I²C bus kontrolü 3

. . . . . . . . . . .

. .

. . . .

Bir uygulamada üçe kadar entagre devre kullanılabilir. Üç değişik I² C bus adresleme 3 entegre devre kullanarak 3e kadar hareketli resim 1/36 ebadında 27ye kadar resim Kanal endeksini gösteren OSD 64 karakter programlanabilir (alfanümerik ve özel semboller) Her PIP resminde 5 karakter görüntülenir. 4 Değişik karakter luminance değerleri (B-Y = R-Y= 0) 4 zemin luminance değerleri (B-Y = R-Y=0)veya geçirgen mod (Saplama resim görülür.) Yüksek kararlılıkta saat üreteci için nümerik display PLL devresi Uygun renk çözücüler kullanıldığı zaman PAL/SECAM geçiktirme hatlarına gerek yoktur. P-DSO-32 kılıfında/350 mil (SMD) 5V Besleme Gerilimi

ST24C08, ST25C08, ST24W08, ST2508

SERİ ERİŞİM 8K (1K x 8) EEPROM GENEL TANIM Teknik özellikler ; 8K bit I²C bus EEPROM ürünleri olan ST24/25C08 ve ST24/25W08için genelleştirilmiştir. ST24/25X08 ifadesindeki X, standart versiyon C hardware yaz. Kontrollü W yerine kullanılmıştır. ST24/25x08; 8K elektrikle silinebilen ve programlanabilen bir hafıza entegre devresidir.(EEPROM) 256x8 bitlik 4 bloktan oluşur. Besleme gerilimi 2,5Va kadar düşse bile çalışır. Dual-in-line ve Plastik small outline kılıflarında bulunur. I²C bus standartlarına uygundur. İki hat, ara birim olarak iki yönlü data bus ve seri saat sinyali için kullanılır.

TDA 1308T

AB sınıfı stereo kulaklık sürücüsü GENEL TANIM TDA 1308T AB sınıfı stereo kulaklık sürücü entegre devresidir. S08 plastik kılıfta bulunur. 1mm CMOS teknolojisi ile üretilmiştir.

MSP 3410 B

Muldistandard Ses İşlemcisi Demodülatör ve Çözücü Bölümlerinin Özellikleri : MSP3410 NICAM-Kodlu TV Stereo ses sinyalinin çözülmesi ve FM-mono TV ses sinyalinin demodülasyonunu aynı anda gerçekleştiren bir entegre devredir. Alternatif olarak Alman veya Kore standartlarına göre iki taşıyıcılı FM Sistemleri veya uydu sistemleri, MSP3410B ile işlenebilir. AM ses taşıyıcıları klasik ses-arafrekans-karıştırıcı birimleri ile daha basit ve ekonomik olarak demodüle edilebildiği için MSP 3410B ile AM demodülasyonu ender görülen bir durumdur. Bununla birlikte uydu yayınlarında FM taşıyıcının tesbitinde AM demodülasyonu yayının şiddetini hesaplamada oldukça iyi bir kriterdir. Bu yüzden otomatik arama devresinde kullanılabilir. Multistandard kabiliyetleri ve esnek uygulama alanlarına sahip olması nedeniyle entegre devre TV, uydu alıcı tüneri ve Video kaydedici cihazlarda kullanılabilir. MSP 3410 Bnin avantajları aşağıda belirtilmiştir. . Seçilebilir iki analog girişi (TV ve SAT arafrekans girişleri) . Analog girişi için otomatik kazanç kontrol (AGC) : giriş seviyesi 0,14-3Vpp . Ses arafrekans girişleri için A/D konverter. . Bütün demodülasyon ve filtreleme entegre devrenin içinde gerçekleşir. . İngiltere ve İskandinav dijital NICAM yayınları çözülür. . Harici filtrelemeye gerek yoktur. . Tek saat kristali (18,432 MHz) gereklidir. . Nıcam-modunda Pay-TV . Otomatik arama ve muting için FM taşıyıcı seviyesinin hesaplanması DSP Bölümünün Özellikleri : . İşlenecek ses kaynaklarının esnek seçimi . Harici DSP-işlemcileri için (grafik ekolayzır,surround sound v.s) dijital giriş ve çıkış arabirimleri . Deemphasis sistemlerinin gerçekleştirilmesi . AMU 2481 ile birlikte D2MAC audionun gerçekleştirilmesi 4

. . . . . . . . .

FM sinyalinin tanınması, çözülmesinin dijital olarak gerçekleştirilmesi. Diğital Baseband Processing : Ses, bas, tiz pseudostereo, basewidth. Ses, bas ve tizin basitleştirilmiş kontrolü FM-Audio sinyali için arttırılmış band genişliği(20Hz-15kHz) +/-1dB) Analog Bölümünün Özellikleri Seçilebilir üç çift analog audio baseband girişi (=üç SCART girişi) Giriş Seviyesi : < 2V RMS; Giriş empedansı : > 25k Seçilebilir analog mono girişi (AM ses sinyali) Giriş Seviyesi : < 2V RMS; Giriş empedansı : > 10k Yüksek kaliteli iki A/D konverter (S/N >85dB) 20 Hz - 20kHz band genişliği (SCARTtan SCARTe kopyalama için) MAIN (Hoparlör) ve AUX (kulaklık) : iki çift 4 katlı oversampled D/A Konverter Her kanal için çıkış seviyesi : max 1.4 VRMS Çıkış Direnci : 5k S/N oranı : ses maxtayken > 85dB Mute modunda Max. gürültü gerilimi: < 10uV (BW : 20Hz)..16kHz) Bir çift 4 katlı oversampled D/A konverter, iki çift seçilebilir SCART çıkışı sağlar. Her kanal için çıkış seviyesi : max 2 VRMS Çıkış Direnci : max 0.5k S/N oranı : > 85dB (20Hz..16kHz)

.

MSP 3400 C

Multistandard Ses İşlemcisi GENEL TANIM 3400C, 0.8 u CMOS ürünüdür.MSP 3400 ve MSP 3410 ile pin ve software olarak eşdeğerdir. MSP 3400 ile MSP 3410 arasındaki fark, MSP 3410 nun NICAM sinyalini çözebilmesidir.

3402 PHC-3x5 572
Hyper Band Tüner GENEL TANIM 3402 PHC-3x5 572 IIC bus kontrollü PLLli bir TV tüneridir. PAL/SECAM B/G/H sistemlerine uygundur. Arafrekans çıkışları 38.9 MHz (resim taşıyıcısı), 33.4 MHz (ses taşıyıcısı) ve 34.47 MHz (ses taşıyıcısı) ve 34.47 MHz (renk taşıyıcısı) dir. VHF lowda Kanal 2-S 6ya, VHF Highda S7-S41e, UHFde Kanal 21-69a kadar olan TV yayınlarını alır UHF / VHF ortak girişinde IEC anten soketi (75 ) bulunur. Her bantta RF seçimi, bir önkat ve bandfitre katı ile gerçekleştirilir. VHF/UHF mikser/asilatör entegre devresi (üç ayrı Osilatör devresi ile) RFyı IFye dönüştürür. Entegre devrenin bir kısmı IF amplifikatörü olarak çalışır.SAW filtreyi direkt olarak sürecek şekilde tasarlanmıştır. IF çıkışı simetriktir. Tunerin kazancı yüksek; gürültü figürü düşüktür.

SAA4961/V2

Multıstandard Comb Filtre GENEL TANIM TV Sinyallerinin işlenmesinde ışık ve renk sinyallerinin birbirini etkilemeden CVBS sinyalinden ayrılmasında Comb Filtre kullanılır. SAA4961/V2 iki 2H geçiktirme hattı ve lojik comb filtre ile birlikte standart PAL sinyalini işler. NTSC sinyalinin işlenmesinde iki 1H geçiktirme hattı kullanılır. Kondansatörlerin anahtarlanması ile çalışan geçiktirme hattı üç çıkış sinyali üretir OH, 2H ve 4H (NTSC: OH, 1H,2H), zaman kesikli sinyallerin işlenmesi sonucu oluşan istenmeyen sinyallerin süzülmesi için alçak geçiren fitre ilave edilmiştir. Harici SVHS veya geçiktirilmemiş CVBS sinyallerinin anahtarlanması BYP (Pin3) ve SSYN (Pin 6) ile yapılabilir. Dahili saat sinyalinin üretilmesi için sadece alt taşıyıcı sinyali (fsc veya 2xfsc) gereklidir. Geciktirme hatları için kontrol sinyalinin üretilmesi için senkronizasyon sinyali (SYNC) ayrılır.

5

AK16 ŞASENİN AYAR PROSEDÜRLERİ A- GİRİŞ : Ayar Prosedürüne başlamadan önce, şase üzerindeki tüm potansiyemetreleri, screen ve fokus potlarını tam orta konuma getiriniz. B- SİSTEM VOLTAJ AYARI Giriş : * AC 220V/50Hz * PAL BG Test paterni Çıkış : Dijital voltmetreyi PL 601in 1nolu pinine bağlayınız. * TVyi açınız Stand-by ledinin yandığını kontrol ediniz. * Test Paternini uygulayınız. * Volume , Bass, Treble, brightness ve Coutrastı minumuma getiriniz. * VR 800 ile gerilimi 150V+/-0.5 Volta ayarlayınız.

C- A.F.C AYARI Giriş : * AC 220V/50Hz * 38.9 MHz. 90 dBmV PAL B/G Test Paternini Z 203 SAW Filtrenin giriş terminaline uygulayınız. * Dijital voltmetreyi J219 AFC test noktasına bağlayınız. * VL 201 ile gerilimi 2,5+/-0,1 Volta ayarlayınız.Otomatik arama yapıldığında istasyonlar yakalanmalıdır.

D- A G C AYARI Giriş Çıkış : : * 220V/50Hz * Renk Barı sinyali, VHF-3 Kanal 12 ve 60 dBmV RF Sinyal Seviyesi Dijital voltmetreyi J212 AGC test noktasına bağlayınız. * VHF3 Kanal 12 sinyalini seçiniz. * VR 201 ile AGC Voltajını maximum seviyeye ulaşıncaya kadar ayarlayınız. * VR 201'ı aksi yönde 1 Volt düşünceye kadar çeviriniz. * Ekrandaki resmin 90 dBmVda normal olduğunu kontrol ediniz.

E- FOKUS AYARI Giriş : * AC 220V/50Hz * RF girişe PAL B/G >Test Paternini uygulayınız. * FBT üzerindeki (alttaki) FOKUS Potunu uygun noktaya getiriniz.

F- SCREEN AYARI Giriş Çıkış : : * AC220V/50Hz * RFe PAL B/G Renk Barı Test Paternini uygulayınız. 1/100lük Osiloskop probunu Tüp kartında R.G.B. Katotlarına bağlayınız. (Osiloskop Probunun toprak kablosunu PL901in 3 nolu pinine (GND2) takınız.) * Brightness, Colour ve Contrastı minumuma ayarlayınız. * Osiloskopda RGB katotlarından genliği minimum olanı (tepeden tepeye ) bulunuz * FBT üzerinde (alttaki) pot ile genliği minimum olan katotta gerilim 10V (tepeden tepeye) olacak şekilde ayar yapınız.

G- 4:3 MODUNDA YATAY KAYDIRMA AYARI Giriş : * AC 220V/50Hz * KIRMIZI Purity test paterni * TV Modunu seçiniz ve Sinyali ayarlayınız. * 4:3 Modunu seçiniz. * VR 400 ile resim yatay olarak ortalanacak şekilde ayar yapınız. Servis modunda yaptığınız ayarlar tamamlandıktan sonra bu ayarı tekrar kontrol ediniz.

6

11PIP16 AGC AYAR PROSEDÜRÜ
A G C AYARI Giriş : * AC 220V/50Hz * Renk Barı sinyali. VHF-3 Kanal 12. 60dBmV RF Sinyal seviyesi * Dijital Voltmetreyi 11PIP16-X modülünde AGC test noktasına bağlayınız. * AGC Voltajını ölçünüz * TV modunu seçiniz VHF-3 Kanal 12yi ayarlayınız. * VR 750yi AGC Voltajının maksimum seviyeye ulaşana dek ayarlayınız. * VR 750yi ters yönde 1 volt düşene dek ayarlayınız. * Resmin 90 dBmVda normal olduğunu görünüz.

11SAT16 VIDEO SEVİYE AYAR PROSEDÜRÜ
Giriş Çıkış : : * * * * * * * AC 220V/50Hz Renk Barı Sinyali Osiloskopun1/1lik test probunu 11SAT16-x modülünde VIDEO test noktasına bağlayınız. (J105) SAT modunu seçiniz.Renk barı test sinyaline ayarlayınız. Tepeden tepeye video sinyalinin seviyesini ölçünüz. VR 101 ile video sinyalini tepeden tepeye 650 mV +/- 20 mVa ayarlayınız. Resmin normal olup olmadığını kontrol ediniz.

AK16 ŞASE SERVİS MODU AYAR PROSEDÜRÜ
A- GİRİŞ Sistemin tüm geometri ve beyaz denge ayarları Servis Uzak kumandası ile servis modunda yapılır. Servis modu ayarlarına başlamadan önce manuel yapılan tüm ayarların doğru yapıldığından emin olmalısınız. Servis modu ayarlarına başlarken MAIN MENÜye giriniz ve Servis Modu şifresi 3297'yi butonlar yardımı ile yazınız. Servis modu seçenekleri MENU UP ve MENU DOWN ile seçilen ayar MENU+ ve MENU- tuşları ile yapılır. Servis modundan çıkıp TV moduna geçmek için uzaktan kumanda üzerindeki TV tuşuna basınız. Servis modundan TV moduna geçildiğinde yapılan bütün ayarlar hafızaya alınır. B- YATAY PARABOL AYARI Giriş : * AC 220v/50 Hz * PAL B/G Paterni. * Servis U/Ksından MENU butonuna basarak servis modunu seçiniz. * MENU UP veya MENU DOWN butonlarına basarak H - PARABOLA seçeneğini bulunuz. * MENU- veya MENU+ tuşuna basarak resim tüpünün sağ ve sol kenaındaki düşey çizgilerin tüpün kenarlarına paralel olmasını sağlayınız. C- YATAY KÖŞE AYARI Giriş : * AC 220V/50Hz. * PAL B/G test paterni * Servis U/K sından MENU tuşuna basarak servis modunu seçiniz. * MENU UP veya MENU DOWN tuşuna basarak H-CORNER seçeneğini bulunuz. * MENU- veya MENU+ tuşuna basarak resim tüpünün köşelerindeki düşey çizgilerin tüpün düşey ve köşe kenarlarına paralel olmasını sağlayınız. D- YATAY TRAPEZIUM AYARI Giriş : * AC 220V/50Hz * PAL B/G test paterni * Servis U/Ksından MENU tuşuna basarak servis modunu seçiniz. * MENU UP veya MENU DOWN tuşuna basarak H-TRAPEZIUM seçeneğini bulunuz. * MENU- veya MENU+ tuşuna basarak özellikle tüpün kenarlarındaki düşey çizgilerin tüpün kenarlarına paralel olmasını sağlayınız. E- DÜŞEY EĞİM AYARI Giriş : * AC220V/50Hz * PAL B/G test patterni * Servis U/Ksından MENU tuşuna basarak servis modunu seçiniz. * MENU UP veya MENU DOWN tuşuna basarak V-SLOPE seçeneğini bulunuz. * MENU+ veya MENU- tuşuna basarak test patterninin merkezindeki yatay çizginin karartılmış ekranın alt yarısı ile çakışmasını sağlayınız.

7

FGiriş

DÜŞEY GENLİK AYARI : * AC 220V/50Hz * PAL B/G test patterni * Servis U/K sından MENU tuşuna basarak servis modunu seçiniz. * MENU UP veya MENU DOWN tuşuna basarak V-AMPLITUDE seçeneğini seçeneğini bulunuz. * MENU- veya MENU+ tuşuna basarak test paterninin alt ve üst kısmındaki siyah yatay çizgileri, resim tüpünün alt ve üst kenarlarda kaybolacak derecede kenarlara yaklaştırınız.

G- DÜŞEY EĞİM DÜZELTME AYARI : Giriş : * AC 220V/50Hz * CROSS-HATCH B/G test paterni * Servis U/Ksından MENU tuşuna basarak servis modunu seçiniz. * MENU UP veya MENU DOWN tuşuna basarak V-S CORR seçeneğini bulunuz. * MENU- veya MENU+ tuşuna basarak test paterninin üst ve alt kısmındaki karelerin test paterninin düşey merkezindeki karelere eşit olmasını sağlayınız. H- DÜŞEY KAYDIRMA AYARI Giriş : * AC 220V/50Hz * PAL B/G test paterni * Servis U/Ksından MENU tuşuna basarak servis modunu seçiniz. * MENU UP veya MENU DOWN tuşuna basarak V-SHIFT seçeneğini bulunuz. * MENU- veya MENU+ tuşuna basarak test paterninin merkezindeki yatay çizginin tüpün üst ve alt kenarlarına eşit uzaklıkta olmasını sağlayınız. BEYAZ DENGE AYARI : * AC 220V/50Hz * BEYAZ test paterni Ekipman : * Renk analizörü ((Philips PM5639) * Bütün analog fonksiyonları orta konuma getiriniz. * Servis U/Ksından MENU tuşuna basarak servis modunu seçiniz. * MENU UP veya MENU DOWN tuşuna basarak G-GAIN seçeneğini bulunuz. * G-GAINI 31e ayarlayınız. * MENU UP veya MENU DOWN tuşuna basarak R-GAIN ve B-GAIN seçeneklerini bulunuz. MENU- veya MENU+ tuşuna basarak renk analizatöründe X = 285 +/- 10 Y = 293 +/- 10 olacak şekilde R-GAIN ve B-GAINi ayarlayınız. JPARLAKLIK KONTROL AYARI Kontrast booster seçeneği olmayan modellerde bu ayarı geçiniz. KGiriş LUMINANS GECİKTİRME AYARI : * AC 220V/50Hz * PAL B/G test paterni * Servis U/Ksından MENU tuşuna basarak servis modunu seçiniz. * MENU UP veya MENU DOWN tuşuna basarak renk basarak Y-DELAY seçeneğini bulunuz. * MENU- veya MENU+ tuşuna basarak renk barı paterninde renk geçişlerinde kenarların keskin olmasını ve renklerin birbirine karışmamasını sağlayınız. YATAY KAYDIRMA AYARI : : * AC 220V/50Hz * PAL B/G test paterni * Servis U/Ksından MENU tuşuna basarak servis modunu seçiniz. * MENU UP veya MENU DOWN tuşuna basarak H-SHIFT seçeneğini bulunuz. * MENU- veya MENU+ tuşuna basarak resmin tüpün sağ ve sol kenarlara eşit uzaklıkta olmasını sağlayınız. YATAY GENİŞLİK AYARI : : * AC 220V/50Hz * PAL B/G test paterni * Servis U/Ksından MENU tuşuna basarak servis modunu seçiniz. * MENU UP veya MENU DOWN tuşuna basarak H-WIDTH seçeneğini bulunuz. * MENU- veya MENU+ tuşuna basarak resmin sağında ve solunda beyaz barlar kaybolacak şekilde genişliği ayarlayınız. EN İYİ SONUCU ALMAK İÇİN GEREKİRSE BÜTÜN AYARLARI TEKRARLAYINIZ. IGiriş

LGiriş

MGiriş

NOT :

8

OPSİYON (SEÇENEK) BYTELARI Opsiyon byteları servis modunda seçilir. Servis U/Ksından MENU tuşuna basarak servis modunu seçiniz. Sistemin karakteristiğini belirleyen 4 opsiyon byteı vardır. (0,1,2 ve 3) Servis U/Ksından opsiyon numarasına ait tuşa basılınca ilgili opsiyon ve ikilik sayı formatında içindeki bilgiler görülür. Sistem konfigürasyonuna göre opsiyonda hata varsa düzeltmek için MENU- veya MENU+ tuşuna basınız. Aşağıdaki tabloda opsiyonlar gösterilmiştir. Tabloda X ile gösterilen bit sistemin konfigürasyonuna göre 0 veya 1 olmalıdır. TABLO A Opsiyon byte 0 7 6 5 4 3 2 1 0 X OPSİYON Kulaklık 0: 1: X Kulaksız Kulaklıklı

Comb Filtre 0: 1: Comb Filtresiz Comb Filtreli

X

Resim tüpü Görüntü Oranı 0: 1: 4:3 tüp takılı 16:9 tüp takılı

X

SVHS 0: 1: SVHS ye uygun SVHSye uygun

X

Y-genlik seviyesi TDA 9171 0: 1: Y-genlik 0.3 V Y-genlik 1V

X

TDA 8376nın tipi 0: 1: TDA 8376 TDA 8376A

X

Türkçe 0: 1: Türkçe değil Türkçe

X

Teletex E/W ayarı 0: 1: E/W =0 E/W =1

9

TABLO B 7 6

Opsiyon byte 1 5 4 3 2 1 0 OPSİYON Kanal Tablosu 00 : CCIR TV ve İtalya kanalları 01 : İngiltere kanalları 10 : OIRT Kanalları 11 : Yedek IF (Ara Frekans) 00 : 38.0 MHz 01 : 38.9 MHz 10 : 39.5 MHz 11 : Yedek CCIR Kablo Kanalları 0 : Kablolu yayına uygun değil 1 : Kablolu yayına uygun TV Tünerinin Tıpi 0 : NOKIA veya TEMIC 1 : PHILIPS UV916 H Yedek

X

X

X

X

X

X X X

TABLO C Opsiyon byte 2 7 6 5 4 3 2 1 0 X OPSİYON PAL-BG 0 : Mümkün değil 1 : Mümkün PAL-DK 0 : Mümkün değil 1 : Mümkün PAL-I 0 : Mümkün değil 1 : Mümkün SECAM-BG 0 : Mümkün değil 1 : Mümkün SECAM-DK 0 : Mümkün değil 1 : Mümkün SECAM-L/L 0 : Mümkün değil 1 : Mümkün NTSC-M 0 : Mümkün değil 1 : Mümkün NTSC-BG 0 : Mümkün değil 1 : Mümkün

X

X

X

X

X

X

X

10

TABLO D 7 6

Opsiyon byte3 5 4 3 2 1 X X 0 X OPSİYON Yedek LNB Giriş sayısı 0 : 1 LNB girişli tüner 1 : 2 LNB girişli tüner Band genişliği anahtarlama 0 : Sabit bant genişliğinde uydu tüneri 1 : Band genişliği anahtarlanabilir uydu tüneri (27/26 MHz) Minimum uydu tüner giriş frekansı 0 : 900 MHz 1 : 700 MHz Maksimum uydu tüner giriş frekansı 0 : 2060 MHz 1 : 2160 MHz Yedek YEDEK BİTLER 0 OLMALIDIR!

X

X

X X X

NOT :

11